Clicky


Werknemers Tata Steel beraden zich op actie

Werknemers Tata Steel beraden zich op actie
12-02-2014 19:23 | Binnenland | auteur De Redactie

IJMUIDEN -  - De werknemers van Tata Steel komen maandag samen in IJmuiden om te praten over acties tegen het staalbedrijf. Dat heeft vakbond FNV Bondgenoten woensdag laten weten. FNV is niet te spreken over de cao-voorstellen van het moederbedrijf van het voormalige Hoogovens. Volgens de vakbond is de bereidheid tot actie onder de werknemers hoog.

Na een periode van twee weken waarin de cao-onderhandelingen stil lagen spraken Tata Steel en de vakbonden woensdag over de nieuwe cao, die vanaf april ingaat. De voorstellen van het bedrijf vielen de bond echter tegen. Volgens FNV wil Tata Steel overwerktoeslagen en vakantiedagen beperken en werknemers geen keuze meer laten over wanneer zij ATV-dagen opnemen.

De voorstellen zijn voor de vakbond onacceptabel, stelt FNV-bestuurder Aad in 't Veld in een verklaring. "Tata Steel stuurt hiermee aan op een confrontatie met de werknemers. De mensen willen zelf invloed houden op hun eigen tijd en laten zich geen vakantiedagen afpakken."

Tata Steel zegt woensdag goed van gedachten gewisseld te hebben met de bonden. "Wij weten waar we staan", aldus een woordvoerder. Het bedrijf zegt graag met de bonden in gesprek te blijven. "Wij zetten in op verder praten." (Novum)