Clicky


Packs ziet 300 procent groei rond Valentijnsdag

Packs ziet 300 procent groei rond Valentijnsdag
13-02-2014 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LEERDAM - Is normaal gesproken bij Packs Valentijnsdag al de drukste dag van het jaar, dit jaar neemt het volume voor aflevering op vrijdag 14 februari gigantische vormen aan. De voorbereidingen bij Packs om alle afleveringen komende vrijdag in goede banen te leiden zijn dan ook al een aantal weken in volle gang.

“Valentijnsdag is niet alleen een bijzondere dag voor (anonieme) vrienden en geliefden”, legt Marketing Manager Gerdwin Lammers van Packs uit. “Het is voor Packs de meest bijzondere afleverdag in het jaar. Dat komt omdat afleveringen niet al in de week ervoor kunnen worden afgeleverd. Onze klanten en de verzenders van de Valentijnsgroeten vertrouwen er op dat Packs uitsluitend op 14 februari bezorgt. En dat doen we dan ook. Bij Kerst en bij de jaarwisseling kunnen wij de aflevering in overleg met onze opdrachtgevers nog wel spreiden. Nu moeten we deze Valentijns bubble op één dag verwerken, en dat stelt hoge eisen aan ons nachttransport en aan de aflevercapiciteit van onze circa 70 depots in heel het land”, aldus Lammers

Ten opzichte van Valentijn 2013 staat de teller bij Packs nu al op een verdrievoudiging van het aantal zendingen. “Een groei van maar liefst 300 procent en dat is ongeveer zeven keer zoveel als een ‘normale’ nacht en afleverdag bij Packs”, weet Lammers, die de enorme groei vooral ziet komen van de recent geïntroduceerde MailPacks; pakjes van maximaal 2 kilo die Packs door de brievenbus aflevert.

“Onze Webshop relaties hebben onze MailPacks omarmd omdat wij enerzijds onze unieke GPS plaatsbepaling aflevergegevens registreren, en omdat anderszijds de prijs voor een MailPack lager kan zijn dan een zending waarvoor een handtekening van de ontvanger vereist is in plaats van een digitale ‘GPS handtekening’. Onze Valentijns groei zit dus voor ca. 50% in MailPacks. Op Valentijnsvrijdag zetten onze Packs depots bovendien circa 300 extra wagens in die soms al om 06:00 uur op pad gaan, zeker in de buitengebieden van ons land. Wij leveren komende vrijdag – in overleg met onze klanten – tot ongeveer 21:30 uur af."

Ook dit jaar maken leveranciers van Packs dankbaar gebruik van de mogelijkheid om hun zendingen, die veelal online worden besteld, op de sorteerlocatie van Packs te produceren en verzendklaar te maken. “De productie en de distrubutie sluiten dan naadloos op elkaar aan en dat is op dit soort hoogtijdagen wel een noodzaak”, besluit Lammers, die ‘ValentijnsFriday’ met vertrouwen tegemoet ziet. “Wij zijn er klaar voor. Wij bezorgen!”