Clicky


Code geel: Containerterminals verwachten vertragingen

Code geel: Containerterminals verwachten vertragingen
14-02-2014 10:37 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De kustprovincies krijgen dit weekend te maken met een zuidwesterstorm. Ook in de rest van het land is kans op zware windstoten. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline vrijdag. In heel het land geldt zaterdag code geel voor gevaarlijk weer, zo meldt het KNMI.

Boven land staat vrijdagavond- en nacht al een vrij krachtige wind. In de kustprovincies en rondom het IJsselmeer is de wind krachtig tot stormachtig. In Noord-Holland is kans op windstoten tot negentig kilometer per uur.

Een stevige zuidwesterwind raast zaterdag over het land met langs de noordwestkust kans op storm met windstoten tot 120 kilometer per uur. De overige kustprovincies moeten rekening houden met een harde tot stormachtige wind. In de rest van het land worden zware windstoten verwacht.

Weeronline verwacht dat de storm gepaard gaat met buien en mogelijk onweer. Deze worden afgewisseld met zonnige perioden. De temperatuur is met 12 graden zacht te noemen.

Containerterminals

APM Terminals waarschuwt vrijdagochtend voor mogelijke vertragingen en/of stillegging van de operaties vanwege de harde storm. deze vertragingen en/of sluiting wordt verwacht tussen vrijdagavond 23:00 uur en zaterdagavond 20:00 uur.