Clicky


Sanoma snijdt flink in redactie Libelle

Sanoma snijdt flink in redactie Libelle
14-02-2014 11:44 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Sanoma schrapt tien banen van de 37,5 voltijdsbanen op de redactie van Libelle. Bij Margriet worden 5,7 van de 24,7 fte geschrapt. Er worden meer mensen ontslagen, maar een groot deel daarvan kan solliciteren op een nieuwe baan bij de tijdschriften. Dat heeft een woordvoerder van het mediaconcern vrijdag gezegd.

De reorganisatie is onderdeel van de in oktober aangekondigde operatie waarbij in totaal vijfhonderd banen bij Sanoma verdwijnen. Na de reorganisatie gaan Libelle en Margriet met een rompredactie werken, net als alle titels die bij het Finse concern blijven.

Hoeveel redactieleden van Libelle en Margriet nu hebben gehoord dat hun contract wordt ontbonden, wilde de zegsvrouw niet zeggen. Volgens Adformatie gaat het bij Libelle om alle schrijvende redactieleden.

Hoeveel van de huidige redactieleden uiteindelijk na afloop van de interne sollicitatieronde niet meer bij de tijdschriften werken, is pas na afloop te zeggen, benadrukte de woordvoerder. De hoofdredacteur van Libelle zou volgens haar verwachten dat een groot deel bij het blad kan blijven.

Libelle en Margriet zijn voor Sanoma 'heel belangrijke merken', aldus de woordvoerder. De ingrepen moeten volgens haar niet alleen de kosten drukken, maar de tijdschriften ook klaarmaken voor de toekomst.

Sanoma kondigde in oktober aan titels te verkopen, ongeveer vijfhonderd banen te schrappen en de redacties op een andere manier te organiseren. Woensdag werd duidelijk dat het mediabedrijf ook bij titels die te koop staan werknemers wil ontslaan. Het personeel wordt sinds vorige week maandag op de hoogte gebracht. (Novum)