Clicky


Boekwinkels Polare apart verkocht

Boekwinkels Polare apart verkocht
18-02-2014 23:28 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De boekwinkels van Polare worden per vestiging of per groep vestigingen verkocht. Het is niet reëel om de winkels bijeen te houden, laat de bewindvoerder dinsdag weten. De vestigingen gaan in afwachting van de verkoop woensdag weer open.

Bewindvoerder Kees van de Meent had de afgelopen week 'intensieve gesprekken met zes partijen die voor het welslagen van een voortzetting vanuit surseance van cruciaal belang waren'. Ook liet hij een accountant de financiële gegevens en prognoses van de vennootschappen bestuderen.

Van de Meent concludeert uit de gesprekken en gegevens dat 'voortzetting op basis van continuïteit niet reëel is'. De pijlen worden daarom gericht op verkoop van de winkels in onderdelen. Volgens de bewindvoerder hebben meerdere partijen hun interesse kenbaar gemaakt.

Aan een eerdere reddingspoging wilden het Centraal Boekhuis en grote uitgeverijen niet meewerken. Vorige week kreeg Polare, dat in 2012 ontstond uit een fusie tussen boekwinkelketens De Slegte en Selexyz, uitstel van betaling. De twintig Nederlandse vestigingen zijn sinds eind vorige maand dicht. (Novum)