Clicky


SAXAS groep neemt CROSSMOBIL GmbH over

SAXAS groep neemt CROSSMOBIL GmbH over
19-02-2014 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De aandeelhouders en eigenaars van de SAXAS groep hebben met ingang van 1 februari 2014 CROSSMOBIL GmbH overgenomen. Met deze overname wordt het product portfolio van de SAXAS groep uitgebreid met een OFF-Road assortiment en innovatieve mobiele systemen voor divers gebruik.

Nieuw tot het leveringsgamma van Saxas behoort nu per direct: Zware diepladers, torsie vrije carrosserieën, mobiele ziekenhuizen, tentsystemen voor mobiele communicatie en speciale voertuigen.

Door de overname van Crossmobil wordt Saxas in één klap een wereldwijde aanbieder en fabrikant van speciale voertuigen en torsie vrije carrosserieën.

Voor uitbreiding van de productiecapaciteit zullen de eigenaars van Saxas in Werdau tot 2016 nog ruim 12 miljoen Euro investeren. Bij Saxas zijn momenteel circa 200 medewerkers in dienst. De omzet van de gehele groep bedraagt 50 miljoen Euro. Nog voor 2020 wordt een verdubbeling van de omzet verwacht.

De producten van Crossmobil worden in de BeNeLux landen aangeboden door Just Drive Company bvba, een dochteronderneming van De Graaff Carrosserie.