Clicky


BAM maakt winst ondanks Nederlandse markt

BAM maakt winst ondanks Nederlandse markt
20-02-2014 09:18 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BUNNIK - BAM Groep is vorig jaar uit de rode cijfers gekropen, maar leed verlies op zijn Nederlandse activiteiten. De bouwer maakte vorig jaar in totaal 46,2 miljoen euro winst, nadat het een jaar eerder bijna 184 miljoen euro verlies leed. Dat blijkt donderdag uit de vierdekwartaaljaarcijfers.

Het tweede deel van 2013 stuwde de jaarcijfers, na een zwakke eerste helft van 2013. Met name het vierde kwartaal pakte goed uit voor BAM. Het bedrijf was wel 25 miljoen euro kwijt aan reorganisatiekosten, met name in de sector Bouw en Techniek. Die sector zag de opbrengsten dalen met acht procent naar iets meer dan drie miljard euro. Dat kwam vooral door verslechterde marktomstandigheden in de Nederlandse utiliteitsbouw- en de woningbouwmarkt.

Bij Infra zag BAM de omzet stijgen met zes procent naar bijna vier miljard euro, behalve in Nederland, waar de omzet afnam met vijf procent. De omzet in de vastgoedsector daalde met 38 procent naar 236 miljoen euro omdat de tekenen van herstel op de Nederlandse woningmarkt nog niet bij BAM te zien zijn, zegt de bouwer. Ook in België was de omzet lager.

De orderportefeuille van BAM was in 2013 met 547 miljoen euro minder gevuld dan met de 649 van een jaar eerder. BAM verwacht dat 2014 een tussenjaar wordt waarin de markt stabiliseert. "De bodem van de markt werd in 2013 bereikt", zegt BAM. (Novum)