Clicky


Palletways Benelux breidt uit met nieuw distributiecentrum en kantoor

Palletways Benelux breidt uit met nieuw distributiecentrum en kantoor
21-02-2014 09:36 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Palletways Benelux verhuist haar distributiecentrum en kantoor per 7 april aanstaande naar een nieuwe locatie in Nijmegen. Met de verhuizing krijgt Palletways Benelux de beschikking over een locatie van 16.000 m2. Hiermee speelt Palletways Benelux in op de groeiende palletdistributie vanuit en naar de Benelux.

Moderne distributieconcepten

Het nieuwe onderkomen ligt op ca. 500 meter van het huidige distributiecentrum, heeft een extra oppervlakte van 3.135 m2 en is voorzien van diverse moderne distributieconcepten. De crossdock (3.800 m2) bijvoorbeeld wordt de komende tijd ingericht als drive-through, om laden en lossen aan de zijkant mogelijk te maken.

Palletways Benelux krijgt daarnaast de beschikking over een aangrenzende tweede hal met een oppervlakte van 2.800 m2. Deze wordt deels gebruikt om de capaciteit van de crossdockmogelijkheden te vergroten. Het andere deel wordt ingericht als fulfilmentlocatie. Hier zullen ongeveer 1.500 palletplaatsen beschikbaar komen voor netwerkgerelateerde fulfilmentactiviteiten.

Groei

De Nijmeegse distributielocatie van Palletways Benelux is een vitaal onderdeel in het pan-Europese netwerk van Palletways. Vanuit het nieuwe onderkomen kan vanaf april nog beter worden voldaan aan de groeiende vraag naar palletdistributie in de Benelux.