Clicky


Treinverkeer Den Haag Centraal langer verstoord

Treinverkeer Den Haag Centraal langer verstoord
21-02-2014 21:38 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht moeten nog tot 2 maart rekening houden dat niet alle treinen kunnen rijden. Dat meldt de NS vrijdagavond. Eerder verwachtte de vervoerder nog dat de verstoring door reparaties aan wissels zaterdagochtend was verholpen, maar de resterende werkzaamheden zijn verplaatst naar volgend weekeinde.

De reparaties worden dan uitgevoerd omdat in het weekeinde van 1 en 2 maart al werkzaamheden gepland stonden, legt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail uit. Het treinverkeer moet volledig stilgelegd worden voor de laatste werkzaamheden, terwijl het verkeer nu wel doorgang kan hebben. De geplande werkzaamheden naar voren halen, was geen optie.

Doordat de desbetreffende wissel niet verplaatst kan worden, kunnen er minder treinen rijden. Volgens de laatste planning rijden nu tot zaterdagochtend 09.30 uur minder treinen. De rest van de dag en zondag moeten de treinen weer volgens het spoorboekje rijden omdat het in het weekeinde minder druk is op het spoor. Vanaf maandag rijden er opnieuw minder intercity's en 's ochtends een sprinter minder, laat een woordvoerder van de NS desgevraagd weten.

Hoe groot de overlast volgend weekeinde is, is nog niet duidelijk. Prorail en NS bekijken nog hoelang de werkzaamheden duren, op welke dagen en welke trajecten het precies raakt. Het overleg daarover is maandag.

Sinds woensdagavond rijden er minder en kortere treinen rondom Den Haag Centraal door reparaties waarbij vier wissels buiten gebruik zijn gesteld. Geruchten over een wilde staking onder het personeel van Prorail bleken niet te kloppen. (Novum)