Clicky


Fliegl opleggers voor Transportonderneming Jan van den Berg B.V.

Fliegl opleggers voor Transportonderneming Jan van den Berg B.V.
24-02-2014 10:40 | Trailers | auteur De Redactie

DELFT - Transportonderneming Jan van den Berg B.V. uit Delft heeft vier nieuwe Fliegl schuifzeil gesloten opleggers in het wagenpark opgenomen. De keuze werd gemaakt na de opgedane goede ervaringen met eerder geleverde trailers en aanhangwagens van Fliegl.

De vier nieuwe opleggers van het type SDS390/ Roadrunner zijn voorzien van een standaard gecertificeerde schuifzeilopbouw die voldoet aan de norm EN12642XL. In verband met het specifieke ladingaanbod van Van den Berg werden deze trailers bovendien extra voorzien van onder andere aluminium zijborden en rongstraten in de vloer.

De vaste keuze van Transportonderneming Jan van den Berg B.V. voor wat betreft de banden en de assen werden ook ditmaal in de trailers gespecificeerd. De Fliegl opleggers zijn voorzien van starre BPW Eco+ assen in combinatie met een automatisch werkende aslift op de eerste as. In geval de omstandigheden dat vereisen kan de automatische functie handmatig worden uitgeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij winterse omstandigheden.

De trailers worden uitgaand veelal ingezet in het transport van aluminium profielen die vrijwel altijd bestemd zijn voor de kassenbouw. Dit betekent dat de combinaties zowel nationaal als internationaal dagelijks hun weg vinden. De retourvrachten die via het internationale netwerk worden aangeboord zijn zeer divers. Mede hierom zijn de opleggers zo allround gemaakt.

Transportonderneming Jan van den Berg B.V. is sinds 1987 gevestigd Delft en bestaat sinds 1911. Het ruim 100 jarige bedrijf, is dus met recht een gerenommeerde naam in de transportwereld. De exclusieve herkenbare kleurstelling van het materieel draagt verder bij aan het imago van dit trotse familiebedrijf.

Sinds de oprichting werd vanuit het Westlandse Den Hoorn aanvankelijk uitsluitend vervoerd voor de tuinders/agrarische sector. Ofschoon er nu alle soorten vracht wordt vervoerd is de link met de agrarische sector altijd een vaste waarde in het ladingaanbod gebleven. Het wagenpark bestaat uit trekkers en bakwagens allen van de merken DAF en MAN. Recentelijk werden daar vijf Euro 6 trekkers aan toegevoegd.

De opleggers en aanhangwagens zijn zeer divers. Naast een vloot containerchassis hebben de schuifzeilopleggers de overhand. Daarnaast zijn een aantal specifieke opleggers en aanhangwagens in gebruik die worden ingezet in het vervoer van staal, stukgoed, bouwmaterialen etc.

De Fliegl opleggers werden geleverd door importeur BFK Trailers B.V. te Zwijndrecht/Hoorn. BFK Trailers B.V heeft Transportonderneming Jan van den Berg BV eerder ook Samro opleggers geleverd.