Clicky


Achttien lichtgewicht Scania R 410 trekkers bij Nijman/Zeetank Internationaal Logistic Group

Achttien lichtgewicht Scania R 410 trekkers bij Nijman/Zeetank Internationaal Logistic Group
24-02-2014 17:37 | SCANIA | auteur De Redactie

SPIJKENISSE - Nijman/Zeetank International Logistic Group heeft 18 zuinige Scania R 410 trekkers besteld met een totaalgewicht van 6925 kg (conform kenteken registratie gewicht met 90% brandstofinhoud). En dat zorgt voor meer lading per rit, een hogere efficiëntie en uiteindelijk een hoger rendement van het wagenpark.

De keuze voor de Scania 410 pk Euro 6 motor is niet alleen gebaseerd op de positieve praktijkervaringen en perstesten qua brandstofverbruik. De 410 pk motor maakt namelijk uitsluitend gebruik van de SCR-techniek als nabehandeling, waardoor ook hier de nodige kilo’s worden bespaard. Maar uiteraard gaat het veel verder dan dit. Zo wordt er gebruikt gemaakt van aluminium luchtketels, 4-balgs luchtgeveerde achteras in combinatie met een 7mm (in plaats van 8mm) staaldikte van het chassis, speciale koppelschotel, aluminium velgen en Michelin X One XDN2 trekas banden met enkele montage.

Nijman/Zeetank rijdt zowel nationaal als internationaal met zwaar geladen glas en bulktransport combinaties. In de chemie wordt gebruikelijk per ton betaald, dus hoe lager het gewicht van het eigen voertuig, hoe meer betalende lading er mee kan per rit. Op het gebied van glastransport kan met speciale trailers ruim 25 ton nettogewicht worden geladen. De Scania vestiging in Hoogvliet leverde de voertuigen af en reparatie en onderhoud is ook bij deze vestiging in contractsvorm afgesloten.

Nijman/Zeetank International Logistic Group is een logistieke dienstverlener op het gebied van transport en distributie van petrochemische producten, brandstof, gas, glas en stukgoed. De groep biedt een totaalconcept van logistieke diensten aan.

Naast het vervoer van plaats A naar plaats B verzorgt Nijman/Zeetank de afhandeling van bijkomende activiteiten, zoals inslag, uitslag en opslag, het verwarmen, afvullen en wegen van producten, inklaring en het verzorgen van documentatie. Nijman/Zeetank is meer dan 50 jaar geleden opgericht. Het hoofdkantoor is in 1988 verhuisd naar de huidige locatie in Spijkenisse en heeft nevenvestigingen in de UK, Polen en Duitsland. Nijman/Zeetank heeft al jarenlang een bijzonder goede band met Scania en is bijzonder tevreden over de lichtgewicht trekkers.