Clicky


GEFCO verzorgt wereldwijd transport van achtbanen voor Vekoma

GEFCO verzorgt wereldwijd transport van achtbanen voor Vekoma
25-02-2014 10:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Family Boomerang Coaster in India is 187 meter lang, 20,3 meter hoog en heeft een snelheid van 60 kilometer per uur. De achtbaan is geleverd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides. Hoe komen achtbanen als deze in attractieparken overal ter wereld terecht? Logistiek dienstverlener GEFCO Benelux regelt als een van de leveranciers op dit gebied, transporten voor Vekoma Rides en breidt deze samenwerking steeds verder uit.

Het in Vlodrop gevestigde Vekoma Rides is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. “Onze focus ligt op de ontwikkeling, engineering, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken,” aldus Marcel Graef, manager Installatie & Logistiek bij Vekoma Rides. Naast een portfolio variërend van thrill- tot family rides, ontwikkelt het zusterbedrijf van Vekoma, Dutch Wheels, reuzenraden voor toeristische locaties.

"Vekoma is continu bezig met de ontwikkeling van zowel standaard als op maat gemaakte projecten in opdracht van en in nauwe samenwerking met een breed scala aan internationale klanten", zegt Graef. "De concepten voor de attracties worden in Nederland bedacht en een deel van de productie, met name de treinen en een aantal specifieke baandelen, vindt in Vlodrop plaats. De track en de kolommen (staalconstructie) van de achtbanen worden grotendeels geproduceerd in Oost-Europa en Azië."

Om de transport- en logistieke processen van Vekoma zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen, is de achtbaanfabrikant in 2006 een samenwerking met GEFCO Benelux aangegaan.

"We begonnen met transporten binnen de Benelux en later verzorgden we groepagediensten van achtbaanonderdelen naar Vekoma’s klanten binnen Europa", vertelt Guido Waeytens, directeur Sales & Marketing bij GEFCO Benelux. "Deze samenwerking beviel zo goed dat we sinds een aantal jaren ook zeevrachten verzorgen van volledige achtbanen en reuzenraden."

Zo heeft GEFCO onlangs reuzenraden van Nederland naar Mexico en Thailand vervoerd middels zeevracht. Ook transporteerde de logistieke dienstverlener een achtbaan naar India. "GEFCO biedt ons kostenefficiënte oplossingen waarbij ze het gehele logistieke proces van zo’n transport voor ons regelen", vindt Marcel Graef.

Graef: "GEFCO denkt met ons mee en helpt ons op die manier om onze producten op het juiste moment op de juiste plek af te leveren. GEFCO is altijd bereikbaar, levert uitstekende service en daarom leggen we regelmatig transportaanvragen bij hen neer."