Clicky


Moonen Packaging blij met MVO Prestatieladder niveau 3

Moonen Packaging blij met MVO Prestatieladder niveau 3
25-02-2014 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Moonen Packaging uit Weert heeft als eerste in haar branche niveau 3 op de MVO Prestatieladder behaald. De verpakkingsspecialist uit Weert ontving het certificaat van Det Norske Veritas, dat begin januari de externe audits uitvoerde. De internationale autoriteit op het gebied van certificatie was vooral positief over alle maatregelen op gebied van gezondheid, opleiding en veiligheid van de medewerkers van Moonen.

Moonen heeft hard gewerkt aan het behalen van dit certificaat. Door de hele organisatie heen zijn maatregelen genomen, die tot efficiency en vooral tot besparingen hebben geleid. Deze komen rechtstreeks ten goede aan het milieu en aan de medewerkers. Een bijkomend voordeel is dat het meedingen naar overheidsaanbestedingen veel eenvoudiger verloopt en veel minder tijd kost.

Selectiecriterium

"De MVO Prestatieladder is een belangrijke mijlpaal, om meerdere redenen", vertelt CEO Gé Moonen. "Het certificaat maakt allereerst onze inspanningen op gebied van MVO inzichtelijk. Het bewijst dat wij niet ‘een beetje aan MVO doen’, maar dat het geïntegreerd is in ons bedrijf en in onze medewerkers, zoals beschreven in ons MVO-jaarverslag. Ten tweede is de MVO Prestatieladder een selectiecriterium in aanbestedingen van de overheid en van bedrijven met een duurzaam inkoopprogramma. Met de certificering op zak omzeil je alle afzonderlijke, losse eisen op gebied van MVO. Die vallen met de MVO Prestatieladder onder één noemer."

Hard bewijs

Moonen heeft de afgelopen jaren allerlei maatregelen genomen, over de volle breedte van de organisatie. Ook de stakeholders zijn actief betrokken bij de continue verduurzaming van het bedrijf.

"We zoeken actief naar samenwerking in de keten, bijvoorbeeld om afval te reduceren", vertelt Moonen. "Ook sturen we actief op het onderbrengen van meerdere artikelen bij dezelfde leverancier. Daarnaast ontwikkelen we steeds meer verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen. We zorgen er ook voor, dat klanten worden gewezen op deze duurzame alternatieven. En dat ze geïnspireerd raken om ook met MVO aan de slag te gaan, net als wij. Het zit intussen echt in onze genen en allerlei awards bevestigen dat we op de goede weg zijn. De MVO Prestatieladder vormt daar het harde bewijs voor."