Clicky


Topman AkzoNobel toucheert 2,6 miljoen euro

Topman AkzoNobel toucheert 2,6 miljoen euro
26-02-2014 10:56 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Topman Ton Büchner heeft in zijn eerste volle jaar bij AkzoNobel een kleine 2,6 miljoen euro aan loon en bonussen ontvangen. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag van het Nederlandse chemiebedrijf. Financieel topman Keith Nichols, die in juni vertrekt bij AkzoNobel, moet het met tweeënhalve ton minder doen.

Büchner trad in april 2012 aan als topman bij AkzoNobel, waar hij Hans Wijers opvolgde. In de laatste acht maanden van dat jaar verdiende Büchner ruim 1,2 miljoen euro. De voormalig topman van de Zwitserse machinebouwer Sulzer was dat jaar twee maanden afwezig vanwege ziekte.

Voor zijn prestaties vorig jaar krijgt Büchner niet alleen een salaris van 820 duizend euro, maar ook een aandelenpakket van ruim acht ton. Die aandelen krijgt hij overigens pas als hij in 2015 aan bepaalde doelstellingen heeft voldaan. Daarnaast krijgt de topman een kortetermijnbonus van 630 duizend euro en geeft AkzoNobel hem 290 duizend euro voor het opbouwen van een pensioen. (Novum)