Clicky


Geen andere misdrijven gearresteerd stel bekend

Geen andere misdrijven gearresteerd stel bekend
27-02-2014 00:03 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het criminele duo dat woensdagmiddag in Duitsland is aangehouden, heeft sinds maandag vermoedelijk geen andere misdrijven gepleegd. Dat heeft een woordvoerder van de politie op Radio 1 gezegd.

De politie zoekt nog uit wat er tussen maandag, toen de 25-jarige Antonio Marcos van der P. en Enise B. voor het laatst werden gezien in het Duitse Ahaus, en woensdag precies is gebeurd. Of ze nog iets anders op hun kerfstok hebben, kon de woordvoerder daarom nog niet met zekerheid zeggen.

"Waarschijnlijk is er niets gebeurd. We moeten afwachten of er nog andere incidenten gemeld worden", aldus de politie.

De politie verwacht ook niet dat er handlangers betrokken zijn geweest bij de woningovervallen, ontvoeringen en het schietincident waarvan Van der P. en B. worden verdacht.

"De onderzoeken naar de verschillende feiten zijn nog in volle gang. Daaruit, en uit de verhoren en aanwijzingen, moet blijken of anderen er bij betrokken zijn. Maar dat lijkt niet het geval."

De politie onderzoekt verder nog of het criminele stel in de afgelopen weken bij andere misdrijven in Nederland betrokken is geweest. Alle onderzoeken die momenteel lopen worden daarin meegenomen, zei een woordvoerder woensdagavond in RTL Late Night. Zo sluit de politie niet uit dat Van der P. en B. betrokken zijn geweest bij de dood van oud-minister Els Borst.

"Dat is een normale gang van zaken", benadrukte de woordvoerder. Volgens haar is nog niet te zeggen of het tweetal in de buurt van Bilthoven, de plaats waar Borst woonde, is geweest.

Van der P. en B. werden woensdagmiddag in een hotel in de Duitse plaats Schwerte opgepakt. Hun arrestatie verliep zonder problemen. Ze worden naar verwachting zo snel mogelijk overgeleverd aan Nederland. (Novum)