Clicky


VOLGA-DNEPR vervoert 'CYGNUS' ruimtevoertuig

VOLGA-DNEPR vervoert 'CYGNUS' ruimtevoertuig
27-02-2014 09:30 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Er werd wederom een beroep gedaan op de expertise van Volga-Dnepr Airlines bij het transport van een “Pressurized Cargo Module” (PCM), een onderdeel van het Cygnus ruimtebevoorradingsvoertuig van Turijn, Italië naar Wallops Island, USA.

De PCM was verpakt in een speciale container en werd samen met hulpmaterialen vervoerd in het An-124-100 vrachttoestel naar de lanceringsbasis in de staat Virginia. Experts van Thales Alenia Space Italia, de producent van de PCM, vergezelden de lading om onderweg de temperatuur van de lading in de gaten te houden.

Dit was de derde vlucht uitgevoerd door Volga-Dnepr waarbij onderdelen van het Cygnus ruimtebevoorradingsvoertuig werden afgeleverd. De eerdere vluchten vonden plaats in augustus 2011 en juli 2013. De opdracht werd uitgevoerd binnen het Russische International An-124 samenwerkingsverband namens SDV Logistique International.

Het Cygnus ruimtebevoorradingsvoertuig werd ontwikkeld door Orbital Sciences Corporation, USA voor het NASA programma 'Commercial Orbital Transportation Services', bedoeld om voorraden naar het Internationale Space Station (ISS) te vervoeren.