Clicky


Menno Buch thuis overvallen

Menno Buch thuis overvallen [+foto]
27-02-2014 10:04 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Presentator Menno Buch is donderdagochtend thuis overvallen. Hij werd met veel lawaai wakker gemaakt. "Een groep mannen met bivakmutsen stond ineens in mijn huis. Ze hadden vuurwapens en vroegen naar de kluis", zei hij tegen RTL Boulevard. De Amsterdamse politie bevestigt dat een onderzoek loopt in een woning aan de Bastenakenstraat en dat de bewoner met wapens is bedreigd.

Buch vertelde de inbrekers dat hij geen kluis heeft, waarop ze zijn horlogeverzameling eisten. "Die heb ik maar afgestaan." Buurtbewoners vertellen tegen AT5 dat ze ook probeerden de auto van Buch, een McLaren, te stelen. Ze zouden een paar keer flink gas hebben gegeven en daarmee de straat wakker hebben gemaakt, maar het lukte hun niet de bolide mee te nemen. De overvallers hebben volgens de politie met de horloges de benen genomen toen ze merkten dat de politie was gebeld.



De woning in de wijk Nieuw-Sloten is afgezet. Een ruit in de voorgevel van de woning zou zijn vernield en een deur zou zijn ingetrapt. De presentator is inmiddels bij het politiebureau geweest. In januari werden bij een inbraak in zijn woning nog vijftig kostbare horloges gestolen. (Novum)