Clicky


Bijeenkomst getuigen Vlissingse zelfverbranding

Bijeenkomst getuigen Vlissingse zelfverbranding
01-03-2014 14:59 | Binnenland | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN - Zoals eerder gemeld heeft afgelopen vrijdagavond een man zichzelf in Vlissingen in brand gestoken bij de bushalte naast de ingang van de Albert Heijn aan de Aagje Dekenstraat. Hij raakt hierbij zeer ernstig gewond. Dinsdag 4 maart is er een bijeenkomst voor getuigen van de zelfverbranding.

Getuigen zien dat de man zichzelf rond 18.15 uur in brand steekt met een brandbare vloeistof. Omstanders en winkelpersoneel verlenen direct eerste hulp en doven de vlammen. Vervolgens is het slachtoffer overgedragen aan de gearriveerde ambulancemedewerkers. Deze hebben hem met de ambulance naar de traumahelikopter gebracht die inmiddels bij de Vlissingse Boulevard is geland. De man is vervolgens naar het brandwondencentrum in Rotterdam gevlogen.

Slachtofferhulp

De straat wordt enige tijd afgezet voor onderzoek door de technische recherche. Voor getuigen, waaronder ook enkele kinderen, is slachtofferhulp ingeschakeld. Even na 20.00 uur is de straat weer vrijgegeven.
 
Besloten bijeenkomst

Omdat deze verschrikkelijke gebeurtenis een grote indruk heeft achtergelaten bij getuigen en omwonenden houdt de gemeente voor deze mensen een besloten bijeenkomst. Deze wordt op dinsdagavond vanaf 19.00 uur gehouden in het gemeentehuis. Daar zijn ook medewerkers van de GGD en slachtofferhulp aanwezig.