Clicky


Ministerie ontraadt alle reizen naar de Krim

Ministerie ontraadt alle reizen naar de Krim
01-03-2014 20:25 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Alle reizen naar het schiereiland de Krim in Oekraïne worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraden. Dat blijkt uit een zaterdag aangepast reisadvies. Momenteel is de situatie vanwege ernstige ongeregeldheden in steden als Simferopol en Sebastopol en de aanwezigheid van gewapende militairen 'onvoorspelbaar', zo meldt het ministerie.

Volgens het departement is sprake van blokkades op de toegangswegen naar de Krim en functioneren vliegvelden niet naar behoren. In het reisadvies wordt de situatie 'gespannen' en 'instabiel' genoemd.

Nederlanders in heel Oekraïne, en vooral in de Krim, Charkov en Donetsk wordt dan ook geadviseerd 'extra waakzaamheid te betrachten, grote menigten en samenscholingen te vermijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen'.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zaterdagavond achter gesloten deuren voor spoedberaad bijeen, omdat de Russische Federatieraad eerder op de dag instemde met een verzoek van de Russische president Vladimir Poetin om het leger in te zetten in Oekraïne. (Novum)