Clicky


Wilders: EU heeft ellende Oekraïne aangewakkerd

Wilders: EU heeft ellende Oekraïne aangewakkerd
02-03-2014 20:30 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Europese Unie is medeverantwoordelijk voor de dreigende situatie in Oekraïne. Dat vindt PVV-leider Geert Wilders. Door Oekraïne een lidmaatschap van de EU in het vooruitzicht te stellen, kwamen de Russische belangen in het gedrang, vindt hij.

"Dat de EU dit willens en wetens heeft aangewakkerd, laat de gewetenloosheid zien van de EU-leiders die zo graag voor grootmacht op het wereldtoneel willen spelen", stelt Wilders in een verklaring. "Natuurlijk moeten de Russen terug in de kazerne en met hun handen van het territorium van de Oekraïne incluis de Krim afblijven, maar EU heeft dit aangewakkerd en zo opnieuw haar failliet aangetoond."

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zei zaterdag in NRC Handelsblad al dat toetreding van Oekraïne tot de EU voorlopig niet verstandig is omdat een deel van het land meer op het oosten is gericht en het andere deel op het westen. Hij zei het totaal oneens te zijn met het standpunt van het Europees Parlement. Volgens Timmermans kan een lidmaatschap nu niet eens worden waargemaakt. (Novum)