Clicky


Cremers Coolcare investeert in de nieuwste koelmotoren van Thermo King

Cremers Coolcare investeert in de nieuwste koelmotoren van Thermo King
06-03-2014 16:59 | Overig | auteur De Redactie

VENLO - Gevestigd in Venlo, biedt Cremers Coolcare B.V. geconditioneerd vervoer vanuit Nederland naar diverse bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Benelux en het Verenigd Koninkrijk aan. Dankzij de gunstige locatie kunnen de vrachten van Cremers Coolcare alle bestemmingen in Duitsland binnen 15 uur bereiken.

Het in 1931 opgerichte Cremers Coolcare B.V. is een traditioneel familiebedrijf ontstaan door de opkomende traditionele klei industrie in Tegelen. Het bedrijf is meegegroeid met de groeiende industrieën net zoals veel andere bedrijven in de omgeving. Gezien de ontwikkelingen in de agricultuur en de stijgende vraag naar transport op de veiling in Venlo was de move naar geconditioneerd vervoer heel logisch. In het begin specialiseert Cremers Coolcare zich in groupagevervoer met zeilauto’s. In 2000 met het aanschaffen van de eerste koeltrailers wordt Cremers Coolcare B. V. de specialist in geconditioneerd vervoer in Venlo en de regio. Daardoor en door de expertise en kwaliteit die zij bieden behoudt het bedrijf haar sterke positie op een markt met steeds groeiende concurrentie vanuit Oost-Europa.

Het bedrijf is tegenwoordig gespecialiseerd in geconditioneerd groupagevervoer van groente en fruit, bloemen en planten, medicijnen en chemicaliën naar Duitsland en Zwitserland. De 20 trekkende eenheden en 25 eigen koelopleggers van Cremers Coolcare vertrekken dagelijks naar Duitsland en Zwitserland met zendingen tot 24 ton.

De oplossing voor uw logistieke traject naar Duitsland

Of er nu groente en fruit, bloemen en planten, medicijnen of chemicaliën naar Duitsland of Zwitserland vervoerd moeten worden biedt Cremers Coolcare B.V. met zijn moderne koelwagens met temperatuurregistratie de oplossing voor elk logistiek vraagstuk. Zij zorgen er voor dat elke zending op het juiste moment onder de juiste temperatuur op de juiste plaats is. Met haar gunstige ligging kunnen de vrachten van Cremers Coolcare binnen 15 uur elke gewenste locatie in Duitsland bereiken. Daarnaast zijn alle 32 chauffeurs Nederlands en Duits sprekend.

Cremers Coolcare onderhoudt langdurige relaties met haar klanten, handelaren in groente en fruit, supermarktketens, medicijnproducenten en chemieconcerns.

Door korte communicatielijnen en het vermogen om snel te schakelen probeert Cremers Coolcare te ontzorgen op een manier waar haar klanten om vragen, in de breedste zin van het woord. Met haar bekwame en ervaren chauffeurs die begrijpen wat de klant vraagt en een modern wagenpark staat Cremers Coolcare B.V. 7 dagen per week en 365 dagen per jaar klaar om op de wensen van de klant in te springen.

“Red goes Green”

“Wij gaan de technische ontwikkelingen zeker niet uit de weg”, legt de directeur Frans Cremers uit. De vrachtwagens van Cremers Coolcare voldoen volledig aan de hoogste milieunormen en 75% van alle trekkende eenheden zijn Euro 6. De chauffeurs krijgen daarnaast jaarlijks trainingen om zo zuinig mogelijk te rijden. Door de aanschaf van de eerste Euro 6 motoren in 2013 is het bedrijf goed op weg naar milieubewust en verantwoord ondernemen. In 2013 krijgen ze de Lean & Green Award uitgereikt.

Ook op het gebied van koelmotoren gaat Cremers Coolcare continu met de laatste ontwikkelingen mee door alleen in schone en geluidsarme koelmotoren te investeren. Om haar kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen waarborgen maakt Cremers Coolcare al sinds de aankoop van de eerste koeltrailers in 2000 gebruik van de diensten van Thermo King. Momenteel is 85% van het wagenpark van het bedrijf uitgerust met Thermo King koelunits. Daar nemen zij de koelmotoren af en wordt het onderhoud gepleegd. “Bij aankoop van nieuw materiaal gaat de voorkeur uit naar de units van Thermo King, die ons de laatste technische specificaties biedt” aldus Frans Cremers. “Per jaar vervangen of breiden wij met gemiddeld 3 units uit”, vult Frans Cremers aan. Door in goed overleg te bepalen of het onderhoud door de werkplaats in Venlo of op locatie plaats vindt biedt Thermo King aan haar klanten veel flexibiliteit.

Onlangs werden bij Cremers Coolcare twee trailers afgeleverd voorzien van de nieuwste Thermo King SLXe-300 koelmotoren. De basis uitvoering van deze koelmotoren is zeer compleet. Er wordt standaard een datarecorder meegeleverd en de machine is middels een Optiset aan de wensen van de klant aan te passen. Tevens zijn de motoren voorzien van de laatste ETV technologie.

“Innoveren om onze kwaliteit te waarborgen, de kostprijs te beheersen en daarmee een goede concurrentiepositie te behouden. Daarnaast een goede informatievoorziening vanuit de koelunit naar de klant zal een steeds grotere rol gaan spelen”, maakt Frans Cremers de toekomstvisie van zijn bedrijf bekend.