Clicky


'Nog geen zekerheid over overname Polare-winkels'

'Nog geen zekerheid over overname Polare-winkels'
07-03-2014 09:48 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De curator van Polare is positief gestemd over de toekomst van de vestigingen van de vorige maand failliet verklaarde boekenhandelketen. Er is over geen enkele doorstart echter al zekerheid, zoals in sommige media wordt geschreven. Dat laat de woordvoerder van Kees van der Meent vrijdag weten.

Van der Meent gaat een overname pas bevestigen als er definitief een handtekening onder een contract staat. "Er kunnen nog zo veel dingen gebeuren."

RTV Oost schreef donderdag dat de eigenaar van de Twentse boekhandel Broekhuis, Kees Schafrat, de vestiging van Polare in Utrecht overneemt. Tegenover de omroep verklaarde hij ervan uit te gaan dat de overname een feit is, ook al moeten contractueel de puntjes nog op de i worden gezet. Omroep Brabant meldde daarnaast dat de Polare-vestiging in Eindhoven zaterdag definitief een doorstart maakt.

De curator praat momenteel met tientallen partijen over de overname van de 21 vestigingen van Polare, al dan niet gebundeld. Die gesprekken duren nog zeker tot volgende week. De geïnteresseerden zijn voornamelijk partijen uit de boekenbranche, schreef Het Financieele Dagblad donderdag. Een aantal geïnteresseerde boekhandels heeft zich verenigd in het zogeheten Kwaliteitsboekhandelaren Platform. (Novum)