Clicky


Bouwbedrijven veel minder vaak op de fles

Bouwbedrijven veel minder vaak op de fles
07-03-2014 11:16 | Faillissementen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal faillissementen bij bouwbedrijven is in de eerste twee maanden van dit jaar flink gedaald in vergelijking met dezelfde periode van 2013. In totaal gingen in januari en februari 215 bedrijven in de bouw failliet, zo blijkt vrijdag uit cijfers van Faillissementsdossier.nl. Dat is een derde minder dan vorig jaar.

Desondanks is er weinig reden tot optimisme, vindt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). "De ergste piek lijkt achter de rug, maar we zitten nog steeds op het dubbele van voor de crisis", zo stelt directeur Taco van Hoek van het onderzoeksinstituut. "Bovendien zijn zowel de productie als de omzetten en winstgevendheid flink gedaald."

Niet alleen bij bouwbedrijven daalde het aantal bankroeten fors. Ook over de gehele linie gingen veel minder bedrijven op de fles en daalde het aantal faillissementen met achttien procent naar 1879. Bij vervoersbedrijven daalde het aantal faillissementen met 31 procent naar 35.

Ondernemers in de horeca hebben het daarentegen nog altijd lastig, zo meldt Faillissementsdossier.nl. Het aantal faillissementen bij hotels, restaurants en cafés steeg met twintig procent naar 103 bedrijven. Vooral cafés hebben het zwaar, mede doordat zij hun omzet al twee jaar onafgebroken zien dalen. (Novum)