Clicky


Vader: 'Mijn zoon liegt, stem niet op hem'

Vader: 'Mijn zoon liegt, stem niet op hem'
07-03-2014 13:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vader van het Haagse kandidaat-raadslid voor het CDA Atom Zhou roept kiezers op om bij de gemeenteraadsverkiezingen niet op zijn zoon te stemmen. Senior beschuldigt zijn zoon van leugens en bedrog, is te lezen in een open brief die de vader Yuzhao Zhou onlangs naar buiten heeft gebracht.

Volgens vader Zhou zou Atom, nummer 39 op de kieslijst van het CDA, zich uitgeven als de oprichter van GSM-Shop. "De werkelijke bedenker en oprichter van GSM-Shop is niet Atom Zhou, maar zijn jongere broertje Weizi Zhou", schrijft de vader. "Later heeft hij er zijn broer Atom Zhou bij betrokken. Ook al werkten ze samen, mijn zoon Weizi Zhou bleef al het werk doen en Atom Zhou deed bijna niets."

Er is sprake van een slepende familieruzie waarbij Atom zijn familie uit het bedrijf zou hebben gewerkt. Ook beschuldigt de vader zijn zoon van het verhuren van appartementen aan illegalen. Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft de vader een poster gemaakt waarop zijn zoon is te zien in een boevenpak.

Kandidaat-raadslid Atom Zhou wil niet op de aantijgingen ingaan, zegt zijn woordvoerder. "Het is een zakelijk conflict binnen de familie. Atom wil zich nu puur op de campagne focussen. Na de verkiezingen wil hij zijn kant van het verhaal kwijt, maar nu nog niet."

CDA-lijsttrekker Karsten Klein heeft aan jongerenzender FunX laten weten dat hij achter zijn kandidaat staat en 'niet twijfelt aan zijn integriteit'. Wat het CDA betreft, is het een familiekwestie. Volgens Klein is er geen aanleiding voor extra onderzoek. (Novum)