Clicky


Grote CAT's van Zeebrugge naar Californië

Grote CAT's van Zeebrugge naar Californië [+foto's]
11-03-2014 19:49 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

ZEEBRUGGE - Een aantal grote CAT's hebben het terrein van van der Vlist in Zeebrugge verlaten. De Caterpillar 777F dumptrucks werden daar enige tijd opgeslagen en zijn nu verder verscheept naar Port Hueneme in Californië, USA in opdracht van Caterpillar Used Equipment Services International (CUESI).

Als erkend Caterpillar-centrum wordt het terrein van van der Vlist België regelmatig gebruikt voor de opslag van dit soort machines, ook worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd voordat de machines wereldwijd worden afgeleverd. De 777F dumptruck is een grote machine met de afmetingen van: 10m lang x 6,1m breed x 5,1m hoog en een eigen gewicht van 73 ton.

Vanwege de afmetingen was het niet alleen noodzakelijk om een speciaal ketelbed te gebruiken  maar moesten ook de voorwielen gedemonteerd worden voor het transport van het terrein van van der Vlist in Zeebrugge naar de boot bij de Bastenakenterminal.

Door de wielen te demonteren werd de rijhoogte beperkt, zodat veilig onder de bovenleidingen van een plaatselijke spoorwegovergang doorgereden kon worden. Dit kwam naar voren uit een vooraf uitgevoerd  routeonderzoek.