Clicky


Politie neemt 9 voertuigen in beslag tijdens controle vrachtverkeer

Politie neemt 9 voertuigen in beslag tijdens controle vrachtverkeer
12-03-2014 17:10 | Controles | auteur De Redactie

HEERLEN - In samenwerking met diverse partners heeft de politie dinsdag een verkeerscontrole gehouden waarbij meerdere boetes werden geïnd en voertuigen in beslaggenomen.

Dinsdag 11 maart tussen 07.00 tot 15.00 uur hielden Politie eenheid Limburg, Landelijke Eenheid, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane en Belastingdienst bij de A67(Tienbaan) een gezamenlijke controle op voornamelijk het vrachtverkeer.

De Belastingdienst zette een ANPR-auto in om verkeer dat met een gesignaleerd kenteken passeerde, te kunnen controleren. De RDW controleerde de technische staat van de auto's, er werd gekeken naar de lading en de politie lette op verkeersovertredingen. Ook werden achterstallige boetes geïnd.

In totaal werden 23 vrachtwagencombinaties grondig nagezien, hetgeen een aantal gebreken opleverde als defecte remschijven, onvoldoende bandenprofiel, een chassisbreuk, een kromme stootbalk en diverse niet deugdelijk vervoerde ladingen.

Uiteindelijk was het resultaat van de controle voor de Belastingdienst dat er op 9 voertuigen beslag gelegd werd, drie voertuigen werden afgevoerd en voor 263 euro geïnd werd.

De politie maakte vier bekeuringen op en inde 806,88 euro aan openstaande boetes.

De politie werkt informatiegestuurd en opsporingsgericht samen met (inter)nationale inspectiediensten bij het uitvoeren van integrale transportcontroles. Deze samenwerking verbetert de informatiepositie van opsporings- en handhavingspartners, vermindert de toezichtslast voor goede bedrijven, vergroot de pakkans en pakkans-beleving en harmoniseert de interpretatie van wetgeving en handhaving.H