Clicky


Thermo King Transportkoeling introduceert de SLXe-Spectrum Whisper Pro

Thermo King Transportkoeling introduceert de SLXe-Spectrum Whisper Pro
12-03-2014 17:22 | Transport Compleet | auteur De Redactie

Op Transport Compleet in Hardenberg, van 18 t/m 20 maart 2014, presenteert Thermo King Transportkoeling haar nieuwe PIEK koelmachine: de SLXe-Spectrum Whisper Pro. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe Smart Reefer 3 controller voor CryoTech en de TouchPrint, een nieuwe generatie temperatuurregistratiesystemen. Verder worden de V-serie koelunits en de ColdCube gepresenteerd.

SLXe-Spectrum Whisper Pro

Een laag geluidsniveau, dat aan de PIEK- normen voldoet is slechts één van de kenmerken van de nieuwe Thermo King SLXe-Spectrum Whisper Pro. Met zijn nieuwe machine is Thermo King erin geslaagd om al het goede van de bestaande SLXe-300 te combineren met moderne, geluidsreducerende technieken. Een uitgekiend samenspel van vernieuwende techniek en slimme toepassing van GPS-gegevens zetten de Thermo King SLXe-Spectrum Whisper Pro in een leidende positie in de huidige markt van stille, schone en eenvoudig te bedienen koelmachines. Deze machine heeft een speciaal uitlaatsysteem dat gericht is op geluidsreductie. Daarnaast draagt akoestisch absorberend materiaal er ook toe bij dat de nieuwe koelunit van Thermo King de PIEK - norm haalt. Een GBB-box, met permanente bewaking van het tijdstip en de GPS-positie van de machine zorgt ervoor dat de nieuwe techniek alleen in actie komt waar en wanneer dat nodig en gewenst is.

Naast deze unieke nieuwe mogelijkheden, behoudt de SLXe-Spectrum Whisper Pro de kenmerken die de SLXe-serie al tot een succes hebben gemaakt. Hierbij horen de mogelijkheid om meerdere temperaturen te registreren door middel van de CargoWatch, eenvoudig gegevens uitlezen via een USB- aansluiting en het feit dat klanten via een OptiSet precies hun eigen optimale werkprogramma kunnen instellen, wat ladingschade vrijwel volledig uitsluit. Andere kenmerken zijn een automatische diesel/elektrische schakeling, een automatische start/stop functie en automatische fasecorrectie. SLXe-Spectrum Whisper Pro is de oplossing voor ladingen waar meerdere temperatuurzones vereist zijn.

Smart Reefer 3 controller voor CryoTech

De baanbrekende CryoTech-koeltechnologie is een complete oplossing op basis van gerecycled CO2, een natuurlijk koudemiddel, dat onder andere bij de productie van kunstmest vrijkomt. Dankzij de buitengewone koelcapaciteit kan een CryoTech-unit de temperatuur tot vier keer sneller herstellen dan een traditionele unit. Bovendien heeft een CryoTech-unit nagenoeg geen bewegende onderdelen en werkt het systeem fluisterstil; tot ongeveer 90% stiller dan een traditionele diesel koelunit. Hierdoor zijn CryoTech-koelunits uitermate geschikt voor stadsdistributie. Dankzij de nieuwe Smart Reefer 3 (SR3) controller staat het CryoTech koelsysteem garant voor de snelste pull down en temperatuurherstel in vergelijking met andere, traditionele koelmachines. Met de SR3 controller kunnen tot drie verschillende temperatuurzones nauwkeurig worden geregeld.

De CryoTech units zijn verkrijgbaar voor trucks en trailers met één of meerdere temperatuurzones. Alle typen uit de CryoTech-serie zijn PIEK gecertificeerd.

TouchPrint, een nieuwe generatie temperatuurregistratiesystemen

Dit innovatieve apparaat is uitgerust met een aantal geavanceerde functies zoals nauwkeurige aflezing, flexibele exportopties en een intuïtieve display. Met Thermo King TouchPrint krijgen klanten volledig inzicht in gebeurtenissen die de veiligheid van de lading beïnvloeden, zoals het openen van deuren of wijzigingen in instelwaarden. Belangrijke kenmerken van de TouchPrint zijn een mini USB-poort, snelle, compacte thermische printer, de mogelijkheid om de instelpunten van de Thermo King koelmachine af te lezen.

ColdCube™ en de V-serie koelunits

Thermo King ColdCube™ zijn koelcontainers die in de laadruimte van bestelbussen en bestelwagens kunnen worden geplaatst. Hierdoor kunnen deze voertuigen op een flexibele manier worden ingezet voor koel- en vriesvervoer zonder daarvoor het voertuig te hoeven isoleren en te voorzien van een transportkoelmachine. De krachtige installaties zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten en zijn geschikt voor koelen (0 °C tot 20 °C) en vriezen (tot -21 °C). Er is ook een speciale uitvoering geschikt voor het vervoer van farmaceutische middelen. De ColdCube™ koelboxen zijn gemaakt van materialen die zijn goedgekeurd voor gebruik met voedingsmiddelen, zijn eenvoudig te reinigen en tevens draagbaar dankzij ingebouwde handvatten en transportaccessoires.

De V-100, 200 en 300 serie koelunts bieden een optimaal beheer van uw laadruimtetemperatuur in small trucks en bestelwagens tot 28m². Deze koelunits zijn verkrijgbaar in een standaard uitvoering welke met een aantal opties uitgebreid kan worden. Tot de standaard uitvoering behoren een Direct Smart Reefer bediening, en Jet Lube™ compressor smeersysteem, automatische heetgas ontdooiing, elektronische thermostaat en een slanke verdamper. Optioneel zijn er ook TKDL extern temperatuurregistratiesystemen met geïntegreerde printer, DAS intern temperatuurregistratiesystemen, TK DPS (Data Printer Systeem) en deurschakelaars verkrijgbaar.