Clicky


Boskalis boekt recordwinst van 366 miljoen euro

Boskalis boekt recordwinst van 366 miljoen euro
13-03-2014 09:30 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

PAPENDRECHT - Boskalis kan terugkijken op een geslaagd 2013. Niet alleen de winst van de baggeraar steeg vorig jaar naar een record van 366 miljoen euro, ook de omzet was met 3,5 miljard nog nooit zo hoog. Dat blijkt donderdag uit de jaarcijfers.

Boskalis behaalde in 2012 nog een winst van 249 miljoen euro en 3,1 miljard euro omzet. Bij de dregdivisie en de offshore energieafdeling nam het resultaat toe. De overname van rederij Dockwise, begin vorig jaar, stuwde de cijfers. Hoewel de resultaten goed waren, daalde de orderportefeuille wel licht, van 4,1 naar vier miljard euro.

Bestuursvoorzitter van Boskalis Peter Berdowski spreekt van een 'turbulent jaar, waarin Boskalis verder kon uitbreiden'. "Financieel was het een prima jaar, waarin vele bedrijfsrecords zijn gesneuveld", zegt hij donderdag in een verklaring.

Vooruitkijkend verwacht Boskalis in het lopende jaar weinig veranderingen. Wel zal de winst dit jaar wat lager uitvallen doordat het baggerbedrijf dit jaar profiteerde van eenmalige meevallers. De komende drie jaar wil Boskalis achthonderd miljoen euro investeren in de vloot. Daarvan wordt driehonderd miljoen euro nog dit jaar uitgegeven. (Novum)