Clicky


Uli Hoeness legt zich toch neer bij gevangenisstraf

Uli Hoeness legt zich toch neer bij gevangenisstraf
14-03-2014 13:33 | Sport | auteur De Redactie

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness accepteert de celstraf van 3,5 jaar die hij donderdag kreeg opgelegd wegens belastingontduiking toch. Dat meldde 62-jarige oud-voetballer vrijdag op basis in een verklaring. Hij treedt dan ook per direct af als voorzitter van Bayern München. Hoeness had 27,2 miljoen euro niet opgegeven aan de Duitse belastingdienst.

Hoeness stelt de beslissing om geen beroep aan te tekenen te hebben genomen na gesprekken met zijn familie. "Dit komt voort uit mijn begrip van fatsoen, houding en persoonlijke verantwoordelijkheid. Belastingontduiking was de fout van mijn leven. De consequenties van die fout accepteer ik." Zijn advocaat zei kort na de uitspraak nog de uitspraak aan te vechten.

Hoeness voetbalde vrijwel zijn hele loopbaan voor Bayern München. De aanvaller won met de Duitse grootmacht in 1974, 1975 en 1976 de Europacup I voordat hij op zijn 27e door een knieblessure moest stoppen. Daarna ging hij voor Bayern werken. Hij noemt de club dan ook 'mijn levenswerk'. "Ik blijf aan deze geweldige club en zijn mensen verbonden zo lang ik leef."

Bayern München heeft nog niet gereageerd. De club besloot eerder dat Hoeness tijdens het proces tegen hem aan kon blijven als directeur. Sindsdien heeft de club geen uitlatingen gedaan over de zaak.

Overigens is nog niet gezegd dat de zaak nu is afgerond. Het openbaar ministerie kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. De aanklager had een celstraf van 5,5 jaar geëist, maar de rechter legde 3,5 jaar op. (Novum)