Clicky


Pacton levert vijf opleggers aan Deense klant

Pacton levert vijf opleggers aan Deense klant
18-03-2014 13:13 | Trailers | auteur De Redactie

Pacton leverde afgelopen week de eerste drie opleggers uit een serie van vijf stuks, aan een Deense klant.

Vanwege de zware inzet zijn deze opleggers uitgerust met vier 9-tons BPW assen met trommelremmen en een versterkte nek, waardoor 18 ton koppelingsdruk mogelijk is. Dit zorgt voor een totaal toelaatbaar gewicht van 54.000 kg. De achterste twee assen zijn uitgevoerd als naloop fusee-as, hierdoor is de oplegger eenvoudiger te manoeuvreren en wordt de bandenslijtage aanmerkelijk verminderd.

Om de lading goed te kunnen zekeren is er door onze klant voor gekozen om de open zijde van het UNP randprofiel naar buiten te keren. Tussen de flenzen zijn speciale H-vormige spijlen gelast, hier kunnen dan de spanbanden aan bevestigd worden.Verder zijn naast het randprofiel aan weerszijden 10 rongkokers gemonteerd. Het kopschot is uitneembaar en kan op een aantal verschillende posities in de vloer geplaatst worden. Zodoende kan het ook als separatieschot ingezet worden.

Onder de rand is aan de linker en rechterzijde een voorziening geplaatst voor het meenemen van de 20 meegeleverde rongen. Voor het asstel is dwars onder het chassis een speciale verzinkte stophoutbak geplaatst.

De opleggers worden ingezet voor het transport van uitzonderlijk zware lasten waaronder beton- en staal-constructies. De heavy duty bouwwijze van Pacton in combinatie met een zeer goede conservering zorgen, zelfs bij de ruwe en zware inzet van deze klant, voor een lange levensduur en jarenlang zorgeloos rijplezier.