Clicky


Ook Van Klaveren stapt uit PVV-fractie

Ook Van Klaveren stapt uit PVV-fractie
21-03-2014 16:21 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Kamerlid Joram van Klaveren stapt uit de PVV-fractie. Dat laat Van Klaveren vrijdag weten aan Novum. Hij gaat door als eenmansfractie.

Van Klaveren is het tweede PVV-Kamerlid dat na de gemeenteraadsverkiezingen opstapt. Donderdag maakte Roland van Vliet al bekend dat hij de partij verlaat. Hij verklaarde het oneens te zijn met de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen in Nederland. Bijna gelijktijdig met Van Klaveren stapte ook een Haags raadslid van de PVV op.

Wilders vroeg tijdens de uitslagenavond woensdag aan een juichende achterban of zij meer of minder Marokkanen in Nederland willen zien. Daarop werd luid 'minder, minder, minder' gescandeerd. Wilders zei vervolgens dat hij dat ging regelen. De affaire zorgde in binnen- en buitenland voor ophef. Justitie heeft tot nu toe tientallen aangiften binnengekregen tegen Wilders.

Nu Van Klaveren en Van Vliet de PVV-fractie hebben verlaten heeft de partij in de Kamer nog maar twaalf zetels over. Het CDA is daarmee groter als oppositiepartij.

De 35-jarige Van Klaveren zit sinds 2010 in de Kamer. Sinds 2011 is hij bovendien fractievoorzitter van de partij in de provincie Flevoland. (Novum)