Clicky


PVV'ers Flevoland distantiëren zich van Wilders

PVV'ers Flevoland distantiëren zich van Wilders
21-03-2014 23:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

ALMERE - De meerderheid van de PVV-gemeenteraadsfractie in Almere en de PVV-statenfractie in Flevoland nemen afstand van de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen. Het is onduidelijk of ze uit de PVV stappen. PVV-Europarlementariër Laurence Stassen stapt wel uit de partij. Eerder stapten Kamerleden Joram van Klaveren en Roland van Vliet al op.

Europarlementariër Stassen laat aan Novum Nieuws weten dat ze de PVV verlaat. Ze kan zich niet 'verenigen' met de uitspraken van Wilders. "Ik betreur het zeer dat ik deze beslissing heb moeten nemen maar doorgaan was voor mij na deze uitspraken geen optie", staat in een verklaring. Ze zal tot de verkiezingen op 22 mei als onafhankelijk lid doorgaan. Haar Provinciale Staten-zetel in Limburg stelt ze ter beschikking aan de PVV.

De fracties van Flevoland en Almere laten in een persverklaring weten de ontwikkelingen rondom de uitspraak 'minder Marokkanen' van Wilders te 'betreuren'. "Hierdoor heeft het beeld kunnen postvatten dat wij voorstander zouden zijn van uitzetting van Marokkanen in het algemeen. Dat zijn wij niet."

Bij de fractie van de PVV Flevoland staan vier van de zes overgebleven leden, Joram van Klaveren stapte eerder vrijdag al op, niet achter de uitspraken van Wilders. Bij de PVV Almere zijn dat acht van de negen leden. Ze willen de gevolgen van de handelswijze van Wilders niet voor hun 'rekening nemen'. Omroep Flevoland meldt dat de twaalf de PVV daarom de rug toekeren en zich afsplitsen.

De leden benadrukken overigens dat ze nog wel steeds vierkant achter het partijprogramma van de PVV staan en dat ze de 'gevolgen' van hun actie 'onderkennen en accepteren'. Wat dat precies betekent, is niet bekendgemaakt. (Novum)