Clicky


Polare Haarlem sneuvelt door gebrekkige interesse

Polare Haarlem sneuvelt door gebrekkige interesse
24-03-2014 12:39 | Binnenland | auteur De Redactie

HAARLEM - De Haarlemse vestiging van Polare heeft zaterdag definitief haar deuren gesloten. De curator van de failliete boekwinkelketen, Kees van de Meent, heeft geen geïnteresseerden kunnen vinden voor de winkel in de Grote Houtstraat, zo meldt hij maandag. De vestiging in Haarlem is daarmee de eerste winkel van Polare waarvoor het doek valt.

"Er was in Haarlem geen belangstelling van mogelijke kopers", aldus Van de Meent. "Wel kregen we een bieding voor de voorraad van de winkels. Dus dan rest er helaas geen andere keuze dan de winkel te sluiten." Voor een tiental andere vestigingen wist de curator eerder wel een nieuwe eigenaar te vinden.

Koper van de voorraad is Jan Bernard de Slegte, die onlangs de acht Vlaamse vestigingen van Polare terugkocht. "De voorraad in Haarlem bestond vooral uit tweedehands boeken", aldus Van de Meent. "Die kan Jan Bernard de Slegte goed gebruiken, omdat ook de Belgische winkels vooral gericht zijn op de verkoop van tweedehands boeken."

Hoewel ook voor vijf andere winkels nog geen interesse bekend is, wil dat volgens Van de Meent niet zeggen dat er geen belangstelling is. "Sommige geïnteresseerden treden zelf naar buiten toe, maar er zijn ook mensen die hun belangstelling liever niet breed uitmeten", aldus de curator.

Van de Meent kijkt daarom nog naar mogelijke kopers voor de winkels in Apeldoorn, Arnhem, Breda, Enschede en Hilversum. Ook voor de vestigingen in Den Haag, Leiden, Utrecht en Zwolle is nog geen nieuwe eigenaar gevonden, maar daarvoor is al wel publiekelijk belangstelling getoond.

Polare ontstond in 2012 na een fusie tussen Selexyz en De Slegte, een keten die werd opgericht door de grootvader van Jan Bernard de Slegte. Veel van de winkels die inmiddels zijn overgenomen, zijn voormalige Selexyz-winkels. Haarlem was voor de fusie een winkel van De Slegte, zoals de Belgische vestigingen. (Novum)