Clicky


Rijkswaterstaat: ook dinsdag advies thuiswerken, spitsmijden en de trein

Rijkswaterstaat: ook dinsdag advies thuiswerken, spitsmijden en de trein
24-03-2014 17:12 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers, vanwege de NSS, ook dinsdag in het westelijk deel van de Randstad de auto te laten staan en te kiezen voor alternatieven, zoals thuiswerken, buiten de spits reizen en gebruik maken van de langere treinen.

De maandagochtendspits was rustig doordat deze adviezen massaal werden opgevolgd. Als de weggebruikers dat dinsdag opnieuw doen, verwacht Rijkswaterstaat ook dan weinig grote problemen.

Dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur wordt de route tussen Den Haag en Schiphol opnieuw afgezet. Dat is exact dezelfde route als maandag, dus de wereldleiders rijden tegen de gebruikelijke rijrichting in.

De verwachting is dat de wereldleiders na afloop van de NSS in een kort tijdsbestek over de afgezette route naar Schiphol worden vervoerd. Dat betekent dat veel maatregelen, zoals het afsluiten van een derde rijstrook op de A4 en afsluitingen voor kruisend verkeer, tegelijkertijd van kracht zijn. Bovendien is er in de avondspits altijd veel verkeer over de A4 richting Den Haag. Dat betekent dat weggebruikers dinsdagmiddag en –avond rekening moeten houden met ernstige hinder.

In de stad Den Haag wordt vooral dinsdagochtend extra hinder verwacht vanwege verplaatsingen van delegaties van de hotels naar het World Forum.