Clicky


Hoofdroute nucleaire top weer vrij

Hoofdroute nucleaire top weer vrij
24-03-2014 19:01 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De A5, A4, A44 en N44 zijn weer beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft maandagmiddag de maatregelen die noodzakelijk waren voor het vervoer van de wereldleiders tussen Schiphol en Den Haag van de weg gehaald.

De hoofdroute werd later vrijgegeven dan gepland vanwege een defect voertuig op de A4. Rijkswaterstaat startte om die reden later met het verwijderen van de barrier. De verkeershinder door het later openstellen van de hoofdroute is beperkt gebleven.

Avondspits

De maandagavondspits verloopt tot op heden rustig. Weggebruikers krijgen wél het advies de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Dinsdag 25 maart

Dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur wordt de route opnieuw afgezet voor het vervoer van de wereldleiders van Den Haag terug naar Schiphol. Het betreft exact dezelfde route. Dat betekent dat de wereldleiders tegen de gebruikelijke rijrichting in naar de luchthaven zullen rijden. Op die manier wordt gebruik gemaakt van de al ingezette veiligheids- en verkeersmaatregelen van maandag.

Naar verwachting worden de wegen woensdagochtend om 05.00 uur weer vrijgegeven.

Weggebruikers krijgen het advies ook dinsdag thuis of elders te werken, buiten de spits te reizen en gebruik te maken van de langere treinen tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.