Clicky


Koningspaar dineert met regeringsleiders

Koningspaar dineert met regeringsleiders
24-03-2014 23:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders die voor de Nuclear Security Summit (NSS) in Nederland zijn, werden maandagavond ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op Paleis Huis ten Bosch werd de eerste dag van de top afgesloten met een diner.

Bij het diner waren behalve het koningspaar ook premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans aanwezig. De delegatieleiders werden allen vergezeld door een delegatielid.

Het begin van het diner stond oorspronkelijk voor 20.30 uur gepland maar dat liep iets uit door het overleg tussen de G7-landen in het Catshuis. Even voor 20.30 uur druppelden onder meer de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande nog binnen.

Voorafgaand aan het diner sprak koning Willem-Alexander de regeringsleiders kort toe. Hij bedankte hen voor hun komst naar de top. Volgens hem geven de delegaties met hun aanwezigheid en toewijding 'een heldere boodschap af' aan de wereld. "Een boodschap van samenwerking over grenzen heen. Een boodschap van hoop op een veiliger leven", zei de koning. (Novum)