Clicky


Weer vier vliegtuigen op transport

Weer vier vliegtuigen op transport [+foto's]
25-03-2014 10:07 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

SOESTERBERG - Op maandag 24 maart werden er weer een viertal vliegtuigen geladen bij het voormalige Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg voor transport over de weg naar het nieuwe museum, het NMM Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Specialisten van Defensie hadden een viertal vliegtuigen gedeeltelijk ontmanteld en gereed gemaakt voor het transport over de weg. Het betrof een F-16A Fighting Falcon, die als eerste met behulp van twee mobiele telescoop kranen van Schot kraanverhuur verladen werd op een dieplader van, van der Vlist uit Groot-Ammers.

Het tweede toestel, een P-51 K Mustang, was aanzienlijk lastiger te transporteren. Hiervan was de motor al verwijderd, waarna het toestel in verband met de transportbreedte dwars op de dieplader werd geladen. Een bijzondere gezicht.

Vervolgens werd er een Gloster Metor opgeladen met een aanzienlijke breedte en hoogte.

Als laatste was een Koolhoven aan de beurt, de lichtste lading van deze groep van vier vliegtuigen die in konvooi om 22:00 uur onder begeleiding van Defensiepersoneel en transportbegeleiders begonnen aan de drie kilometer lange route naar het nieuwe museum waar de toestellen worden gelost en tijdelijk worden opgeslagen totdat zij op hun definitieve plaats in het nieuwe museum kunnen worden tentoongesteld.

©Rob Dragt