Clicky


Weer financiële problemen bij autobedrijf Pouw

Weer financiële problemen bij autobedrijf Pouw
25-03-2014 13:16 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Opnieuw verkeert een deel van Pouw Automotive Group in financiële problemen. Voor tien Peugeot-dealers in de regio Amsterdam is uitstel van betaling aangevraagd. Vijf schadeherstelbedrijven van het autobedrijf zijn failliet, net als een van de holdings, maakte het management dinsdag bekend. Eind vorig jaar werden de noordelijke dealerbedrijven van Pouw al failliet verklaard.

De dinsdagochtend failliet verklaarde Peugeot-dealers en schadebedrijven blijven voorlopig wel gewoon open. Het management verwacht op korte termijn een herstart van de bedrijven. De afgelopen maanden is, samen met Peugeot Nederland, al met geschikte overnamekandidaten gesproken. Die gesprekken zijn volgens Pouw 'vergevorderd'. "Zonder de schuldenlast is een gezonde bedrijfsvoering namelijk wel mogelijk", zo schrijft het management.

Naar verwachting blijft bij een herstart ook 'een groot deel' van de werkgelegenheid behouden. De dealers en schadebedrijven tellen ongeveer tweehonderd banen. Pouw verwacht dat er enkele tientallen banen verdwijnen.

De Peugeot-dealers en schadeherstelbedrijven vielen onder de holding Pouw Automotive Group, die dinsdag ook failliet is verklaard. De overige onderdelen van Pouw, zoals de dealers van de merken Audi en Volkswagen en verschillende leasebedrijven, vallen niet onder dat faillissement. "Deze onderdelen laten gezonde financiële resultaten zien", schrijft het management. "Met de steun van de importeur en financiers worden deze activiteiten voortgezet."

De dealerbedrijven van Pouw in Groningen en Assen hebben begin dit jaar overigens onder concurrent Stern een herstart gemaakt. De financiële problemen daar waren veroorzaakt doordat de aankoop een paar jaar eerder met veel geleend geld was gefinancierd. Door de teruggelopen autoverkopen de afgelopen jaar kon Pouw de rentelasten daarvoor niet meer betalen. Het bedrijf stelde toen overigens dat de dealerbedrijven in de rest van het land wel gezond waren. (Novum)