Clicky


Winnaar Scania YETD 2012 maakt zich op voor editie 2014

Winnaar Scania YETD 2012 maakt zich op voor editie 2014 [+video's]
26-03-2014 16:20 | Scania | auteur De Redactie

BREDA - In september 2012 verdedigde hij de Nederlandse titel  tijdens de grote finale in Zweden. Martijn Otter, rijdend bij Jan Hofman Transport in Vroomshoop, was de winnaar van de Young European Truck Driver competitie 2012 in Nederland. Vervolgens behaalde hij in het Zweedse Södertalje een knappe gedeelde vierde plek. Inmiddels is hij alweer ingeschreven voor de YETD 2014, wat nog mogelijk is tot uiterlijk 30 april aanstaande.

In 2012 was Martijn al tijdens de voorronden in Nederland zeer goed voorbereid. "Ik vind het leuk om mijzelf uit te dagen in mijn dagelijkse werk. Op het gebied van zuinig rijden hou ik nauwkeurig mijn verbruik bij en met de speciale ladingen die ik vervoer is manoeuvreren in smalle straatjes een dagelijkse bezigheid", aldus Martijn Otter.

Zijn ritten bestaan voornamelijk uit het transport van grote bouwmaterialen en containers; veelal in de Benelux en regelmatig ook naar, onder andere, Duitsland en Italië.

"Het rijden met een trekker-opleggercombinatie is toch net even anders, maar ging mij goed af. Als je maar rustig en geconcentreerd blijft, dan kun je ver komen in de competitie." 

Martijn ging in september 2012 naar de Europese finale in Zweden, samen met zijn vrouw. Hij heeft zich extra voorbereid met een cursus zuinig rijden en heeft bij de plaatselijke brandweer het nodige bijgeleerd over brandbestrijding en EHBO.

Voor chauffeurs die nog twijfelen om in te schrijven heeft Martijn maar één tip: "Gewoon doen! Het is een ervaring die je nooit vergeet en wie weet zit je na enkele voorrondes in het vliegtuig naar Zweden!"

Martijn heeft zich inmiddels ingeschreven voor de YETD 2014, maar zal net als alle andere chauffeurs moeten afwachten of hij door is naar de praktijkronden op 17 en 18 mei.

Inschrijving voor de competitie is in Nederland nog mogelijk tot uiterlijk 30 april. Bij de inschrijving dient een theoretische test gemaakt te worden. Op basis van de score krijgen de beste chauffeurs rond 1 mei bericht. Hierin staat of ze wel of niet door zijn naar de praktijkronde, welke plaatsvindt in Tilburg tijdens 'Tilburg Transportstad 2014' op 17 en 18 mei aanstaande.

Inschrijven kan nog uiterlijk tot en met 30 april aanstaande via www.scania.nl/yetd De vereisten zijn; Nederlandse nationaliteit, geboren in 1979 of later en in het bezit van C-E rijbewijs.