Clicky


Samskip Multimodal voegt 140 nieuwe reefers toe aan haar vloot

Samskip Multimodal voegt 140 nieuwe  reefers toe aan haar vloot
27-03-2014 09:42 | Overig | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Samskip Multimodal voegde onlangs 140 splinternieuwe electrische koel/vries containers toe aan haar vloot, waarmee haar capaciteit om temperatuurgevoelige en bederfelijke goederen te vervoeren aanmerkelijk toenam. De laatste partij van 50 Samskip Coolboxx containers kwam eerder deze maand aan vanuit China op de Shortsea Terminal in Rotterdam.

Verbeterde versie

Door een verbeterd ontwerp, dat gebruik maakt van composiet aan de binnenzijde, zijn de nieuwe koel/vries containers lichter, sterker, makkelijker te reinigen en eenvoudiger te laden en lossen. Verder is het eigen gewicht gereduceerd van 5.990 kilogram tot 5.760 kilogram, waardoor het laadvermogen is toegenomen. Bovendien is het toegepaste isolatiemateriaal 100% CFC-vrij (Cyclopentaan vrij) waarmee de containers voldoen aan onze milieu eisen.

Elke container is voorzien van een hoogwaardig Thermo King Magnum Plus koelsysteem, speciaal ontwikkeld voor het lange afstandsvervoer van diepgevroren, bevroren, gekoelde of verwarmde lading binnen een temperatuurgebied van -30°C tot +30°C.

Sjaak Melissant, General Manager, Samskip Coolboxx, zei: "Deze verbeteringen zijn erop gericht ons netwerk uit te breiden doordat we oplossingen aan onze klanten aanbieden die nog milieuvriendelijker en kosteneffectiever zijn, terwijl het geboden kwaliteitsniveau aan onze klanten van temperatuurgevoelige en bederfelijke goederen nog beter is geworden."