Clicky


Van Wieren International kiest voor Thermo King TracKing Advance

Van Wieren International kiest voor Thermo King TracKing Advance
27-03-2014 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Van Wieren International is gevestigd in Emmeloord. Deze ISO gecertificeerde logistieke dienstverlener heeft ruim 68 jaar ervaring en expertise op het gebied van koel-, vries- en huiftransport.

Koel- en vriestransporten worden dagelijks uitgevoerd naar Italië, zowel groupage als complete ladingen. In Italië heeft Van Wieren een fijnmazig distributie netwerk opgezet en beschikt het tevens over opslagmogelijkheden.

Voor het geconditioneerd vervoer beschikt Van Wieren over koel- en vrieswagens waarmee diepvriesproducten, voornamelijk diepvriesvis, maar ook gekoelde producten zoals groenten, fruit en kaas, worden getransporteerd. Alle koel- en vrieswagens zijn voorzien van Thermo King transportkoelingen. Deze transportkoelingen bestaan voor het overgrote deel uit multi temp transportkoelinstallaties. Dit houdt in dat de trailer in 2 compartimenten kan worden ingedeeld die beide op een andere temperatuur kunnen worden ingesteld. Zo kan bijvoorbeeld de voorzijde van de trailer gekoeld worden tot -20°C en de achterzijde tot +4°C. Hierdoor kan de planning efficiënter verlopen en zijn de looptijden korter. Tevens wordt het milieu gespaard aangezien minder kilometers per rit gereden worden. Bij dit transport is voedselveiligheid zeer belangrijk en daarom wordt er strikt volgens HACCP-normen gewerkt, welke in een ISO systeem zijn gewaarborgd.

Steeds vaker wordt gevraagd om een temperatuuruitdraai, om aan te kunnen tonen dat de koelketen niet is onderbroken.

Recent heeft Van Wieren alle transportkoelingen voorzien van het Thermo King TracKing Advance systeem. De belangrijkste redenen zijn volledige controle over de voedselketen en het kunnen verstrekken van real-time temperatuur rapportage aan klanten.

TracKing Advance is een geavanceerd systeem van temperatuurbeheer en controle en is geïntegreerd in de transportkoeling. TracKing kan direct op de microprocessorcontroller van de Thermo King unit en de Thermo King data- en temperatuurregistratiesystemen (DAS, CargoWatch en TKDL) worden aangesloten. TracKing communiceert draadloos via GPRS & GPS en is via de TracKing website, overal waar internetmogelijkheden zijn, te volgen.

TracKing levert in één oogopslag informatie als snelheid, locatie, temperaturen van koelinstallatie en data registratie, de ingestelde temperatuur, urenstanden, status van koelinstallatie en mogelijke alarmen. De alarmen kunnen via e-mail en/of SMS direct worden verzonden. Daarnaast biedt TracKing de mogelijkheid real-time of gepland diverse (persoonlijke) rapporten te genereren. Rapportage van temperaturen, werking van installatie, ect.

Een compleet administratie scherm biedt mogelijkheden om voertuiggroepen aan te maken en te onderhouden, gebruikers toe te voegen met beperkte of volledige toegangsrechten, contactpersonen en interessante locatie in te voeren en Geo-Fence te onderhouden.

Met deze investering heeft van Wieren alle ‘storingsgevoelige” externe printers op de trailers verwijderd. Met klanten, voornamelijk in Italië, zijn afspraken gemaakt de temperaturen op een moderne manier te overleggen. Zo kan Van Wieren al ruim voor aankomst op het afleveradres een real-time temperatuurrapport genereren en deze per mail aan de klant verzenden. Dit levert een enorme tijdwinst op en kunnen de goederen direct bij aankomst worden gelost.