Clicky


De Verkeersonderneming wint RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel'

De Verkeersonderneming wint RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel'
28-03-2014 12:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEN HAAG - De Verkeersonderneming heeft de RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel' ontvangen uit handen van minister Schultz van Haegen. Een en ander gebeurde tijdens het 13e RAI Mobiliteitsdiner dat plaatsvond op 27 maart in museum 'Escher in het Paleis' in Den Haag.

Maatregelen voor een bereikbare stad, haven en regio

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat en de gemeente en stadsregio Rotterdam. Vanwege de succesvolle samenwerking heeft De Verkeersonderneming in 2012 ook de programmacoördinatie en realisatie van Beter Benutten Rotterdam erbij gekregen. In de samenwerking gaat het erom maatregelen voor een bereikbare stad, een bereikbare haven en een bereikbare regio Rotterdam optimaal op elkaar af te stemmen. Aernout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming nam de prestigieuze prijs in ontvangst.

Gouden RAI Wiel

RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel uit om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerder ontvingen onder andere het Gouden RAI Wiel: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012), Advanced Automotive Design TU Delft (2010), Wubbo Ockels (2009) en ANWB (2008). Pieter van Vollenhoven ontving als eerste de prijs in 2003 als voorzitter van de Raad voor Transportveiligheid.



Car-to-X

Algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Roelf H. de Boer, trapte de avond af met een inleiding over de zelfdenkende en zelfsturende auto. Een auto die communiceert met andere auto's en de wegkant. Zijn speech was een prachtige inleiding op het verhaal van de gastspreker van de avond, dr Christian Weiss, de projectleider van simTD, een groot vierjarig onderzoek op het gebied van de zogenaamde 'Car-to-X communicatie' rond Frankfurt. De uitkomsten van het simTD project zijn ondertussen deel geworden van een uitgebreide internationale praktijktest met dit soort technologie in de zogenaamde C-ITS corridor Rotterdam-Frankfurt-Wenen.