Clicky


Betuwe Express op de "Groene Tour"

Betuwe Express op de
31-03-2014 10:02 | Nieuw Materieel | auteur De Redactie

HERVELD - Met de aankoop van tien nieuwe touringcars maakt het bedrijf een statement voor de milieuvriendelijke weg die het is ingeslagen met het behalen van ISO 14001.

Reisorganisatie en Touringcarbedrijf Betuwe Express BV werd ruim 50 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste touringcarbedrijven in Nederland. Betuwe Express is een toonaangevende en gerenommeerde onderneming als het gaat om het verzorgen van vervoer voor zowel groepen als individuele reizigers.

Vanaf de oprichting in 1963 is het nastreven van de hoogste kwaliteit de belangrijkste ambitie geweest van het familiebedrijf. Hiermee heeft het bedrijf zich ook steeds verder weten te ontwikkelen en profileren binnen de Nederlandse markt. Het bedrijf is sterk in het organiseren van één- en meerdaagse busreizen voor individuelen en groepen. Landelijk bekend is EffeWeg.nl, een touroperator met een breed assortiment aan stedentrips en bus-excursiereizen.

In 2010 is Betuwe Express gecertificeerd voor NEN-ISO 9001:2008. Met het verkrijgen van dit certificaat tonen ze aan dat de bedrijfsprocessen voldoen aan gestelde eisen van wet- en regelgeving omtrent de dienstverlening. Naast ISO conformeren ze zich ook aan het ANVR-veiligheidsdocument. In dit document zijn bovenwettelijke veiligheidseisen vastgelegd voor de chauffeur, het materieel en de onderneming.

In september 2012 ondertekende het bedrijf al een handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport, afgekort ILT. In dit convenant zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen het ILT en Betuwe Express over het verzorgen van controles en het bereiken en toetsen van gezamenlijke doelstellingen met betrekking tot onder meer veiligheid en milieu.

De interne controles op het gebied van de rij- en rusttijden zijn zo bekwaam dat de chauffeurs van het bedrijf niet meer steekproefsgewijs worden gecontroleerd door het ILT. Wederzijds vertrouwen is hierbij het uitgangspunt.

Met de doelstelling kwaliteit en milieu binnen de bedrijfsprocessen verder te waarborgen hebben ze dit gestalte weten te geven binnen de certificering van ISO 14001. Binnen deze certificering geven ze aan permanente aandacht te besteden aan het beheersen en verbeteren van milieu aspecten.

Een van de meest belangrijkste bronnen ter verbetering en bescherming van het milieu komt naar voren bij de inzet van touringcars. Binnen Betuwe Express hebben ze hieraan invulling gegeven door de aankoop van 10 moderne en luxe MAN touringcars die zijn voorzien van Euro 6 motoren. Met deze motoren wordt de uitstoot van roetpartikels met 66% en stikstofoxiden met 80% verlaagd ten opzichte van zijn voorloper, de Euro 5 motor. De CO2 uitstoot is ruim 87% lager in vergelijking met de eerste Euro motor.

Vandaag heeft het bedrijf de vijf nieuwe touringcars in ontvangst genomen. Eén van de touringcars is speciaal bestickerd om aan deze nieuwe “groene“ certificering luister te geven.

Albert Winnemuller, directeur van Betuwe Express, vindt het vanzelfsprekend dat ondernemingen zich blijvend inzetten voor het verbeteren van hun producten en diensten.