Clicky


Minder snel file op Ringweg A10 door extra inzet bergingsvoertuigen

Minder snel file op Ringweg A10 door extra inzet bergingsvoertuigen
01-04-2014 16:33 | Algemeen | auteur Redactie

Rijkswaterstaat gaat voertuigen, die vanwege pech of een ongeval het verkeer op de A10 tijdens de spits hinderen, sneller wegslepen. Een bergingsvoertuig moet er voortaan binnen 10 minuten zijn, in plaats van 20 minuten. Na een proefperiode van drie maanden wordt bekeken of deze maatregel leidt tot een betere doorstroming van het verkeer op de A10.

Drie extra locaties

Om ervoor te zorgen dat een bergingsvoertuig binnen 10 minuten op de plaats van het incident kan zijn, staan er voortaan op werkdagen tussen 06:00-09:00 uur en 15:00-18:00 uur op drie extra locaties bergingsvoertuigen paraat om uit te rukken. Vanuit deze plekken kunnen incidenten op de drukste punten op en rond de A10 sneller afgehandeld worden. Tijdens de proef staan er extra bergingsvoertuigen stand-by ter hoogte van de Oude Haagseweg, Amstel Businesspark en de Coentunnel.

Proefperiode

Tussen 1 april en 1 juli dit jaar zal gemeten worden of de berger inderdaad twee keer zo snel ter plaatse is en of incidenten daardoor sneller afgehandeld worden. Na deze proefperiode zal bij succes de overeenkomst verlengd worden tot eind dit jaar. Rijkswaterstaat hoopt met deze maatregel de doorstroming rond Amsterdam en daarmee de bereikbaarheid van de stad te vergroten.

Beter Benutten

De proef is onderdeel van het programma Metropoolregio Amsterdam. In het programma werken bedrijfsleven, Rijk, provincie, Stadsregio Amsterdam en gemeenten samen aan een betere bereikbaarheid op de weg, vaarweg en het spoor, zodat de economie kan groeien. Al deze partijen dragen op een concrete en innovatieve manier bij aan het verminderen van files, door bestaande infrastructuur beter te benutten of door reisgedrag aan te passen. De doelstelling is om de doorstroming in de regio Amsterdam met 20% te verbeteren.