Clicky


Twee nieuwe Daf CF reinigingsvoertuigen voor Van Vliet Contrans

Twee nieuwe Daf  CF reinigingsvoertuigen voor Van Vliet Contrans
02-04-2014 20:02 | DAF | auteur De Redactie

WATERINGEN - Blom-DSW heeft de eerste van twee nieuwe DAF CF290 FAG Euro 6 Day Cab reinigingsvoertuigen afgeleverd aan Van Vliet Contrans op de dag van hun 70-jarig bestaan.

Dit voertuig is het eerste afgeleverde DAF reinigingsvoertuig met Euro 6 motorisatie in Nederland. Van Vliet Contrans is al 70 jaar een begrip in afvalverwerking voor de regio Zuid-Holland. Begonnen als familiebedrijf, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een integrale afvalinzamelaar en -verwerker. Van Vliet Contrans, onderdeel van de Shanks Group, biedt afvalverwerking aan voor bedrijven, gemeenten en particulieren.

Zij zijn een van de belangrijkste afvalinzamelaars in de regio's Westland, Zoetermeer, Rijnmond, Den Haag en Rotterdam en verhuren afvalcontainers voor particulier en zakelijk gebruik. Uw afval wordt door Van Vliet Contrans op een milieuvriendelijke wijze verwerkt. De nieuwe DAF levert hier, met de Euro 6 motor, een wezenlijke bijdrage aan door een minimale uitstoot en een laag brandstofverbruik. Dit lage brandstofverbruik brengt tevens een reductie in de CO2 uitstoot met zich mee.

De DAF wordt aangedreven door de schone Euro 6 Paccar MX-11 motor met 290 pk in combinatie met de Allison volautomatische versnellingsbak.

De nieuwe CF is geheel uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Van Vliet Contrans. Hiervoor is de auto volledig in kleur gespoten en is hij vervolgens bestickerd. Een leuke toevoeging hier aan is de tekst: “Recyclen met 70 jaar ervaring” wat het 70-jarig bestaan benadrukt.

Het 6x2 FAG chassis is uitgerust met een gestuurde voorloopas voor optimale manouvreerbaarheid in dorps- en stadscentra. Dit chassis is door Geesink opgebouwd met een complete huisvuilopbouw met achterbelading.

Om de auto verder naar smaak van Van Vliet Contrans in te richten is hij opgebouwd met onder andere een 2kg brandblusser, een luchthoornset, 2 verstralers op het cabinedak, 3 werklampen, 2 zwaailampen en een camerasysteem voor optimale veiligheid.