Clicky


Krachtige naschok treft noorden van Chili

Krachtige naschok treft noorden van Chili
03-04-2014 09:33 | Buitenland | auteur De Redactie

IQUIQUE - De noordkust van Chili is donderdagnacht Nederlandse tijd getroffen door een krachtige naschok van de zware aardbeving die woensdag in het Latijns-Amerikaanse land aan zes mensen het leven kostte. De naschok, een van de tientallen na de zeebeving, had een kracht van 7,6. Er zijn vooralsnog geen berichten over schade of slachtoffers.

Opnieuw werd door de nooddiensten een tsunamiwaarschuwing uitgevaardigd, net als na de beving van woensdag. Veel mensen werden geëvacueerd en moesten de nacht opnieuw elders doorbrengen.

Ook president Michelle Bachelet, die in de nabijgelegen stad Arica de schade van woensdag opnam, werd naar elders gebracht. "Ik werd net als alle burgers geëvacueerd. Je kunt zien dat de mensen zich hebben voorbereid", liet ze in een twitterbericht weten.

In de havenstad Iquique schudden gebouwen op hun grondvesten en renden mensen in paniek de straat op. Ook aan de andere kant van de grens met Peru werd de naschok gevoeld. In de steden Tacna en Arequipa vluchtten mensen eveneens de straat op.

De beving van woensdag en de daaropvolgende vloedgolf eisten zes levens, maar als er ook in afgelegen gebieden op het platteland slachtoffers zijn gevallen ligt het dodental hoger. (Novum/AP)