Clicky


Weer marinepersoneel over de schreef op schip

Weer marinepersoneel over de schreef op schip
03-04-2014 11:07 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Aan boord van een schip van de marine heeft zich opnieuw een incident voorgedaan. Na een seksincident in augustus op de Zr. Ms. Van Speijk gaat het nu om een drankincident op de Zr. Ms. Evertsen. Vier mariniers zijn begin maart naar huis gestuurd, meldt een woordvoerder van het ministerie van Defensie donderdag.

Het schip vaart momenteel in de wateren voor de Somalische kust in de strijd tegen piraterij. Volgens de zegsvrouw is sprake van een geval van 'ongewenst gedrag'. "Het gebruik van alcohol in het missiegebied is verboden. Bij uitzondering kunnen twee glazen worden gedronken, maar de mariniers van de Evertsen hebben zelfs meer genomen dan dat en daarmee de regels gebroken."Dat ook sprake zou zijn van een seksincident ontkent de woordvoerder. "Wel zijn de twee mannen betrapt op het ongeoorloofd aanwezig zijn in het vrouwenverblijf." Het gedrag wordt hoe dan ook niet geaccepteerd. "We hebben stappen ondernomen", aldus de zegsvrouw.

De vier betrokkenen, twee mannen en twee vrouwen, werden direct na het incident teruggestuurd naar Nederland. Daar kregen ze een tuchtrechtelijke bestraffing gekregen. Wat dat precies inhoudt, kan de woordvoerder niet zeggen. "Bovendien heeft de commandant van het schip een berisping gekregen, omdat hij de regels niet voldoende heeft gehandhaafd." (Novum/Defensie)