Clicky


'Massaontslag' bij TNT Express kost 130 banen

'Massaontslag' bij TNT Express kost 130 banen
04-04-2014 23:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - TNT Express gaat honderddertig arbeidsplaatsen schrappen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Vijf zogenaamde supportdepots worden gesloten in Echt, Drachten, Kapelle, Leidschendam en Nieuwegein. De hoofddepots blijven wel open, maar ook daar verdwijnen banen. Vakbonden hebben onthutst gereageerd.

"Doel van de outsourcing is flexibilisering van het operationele proces en kostenoptimalisatie", staat te lezen in een verklaring. Veel werk wordt verplaatst naar freelancers, wat goedkoper is dan het werk in huis houden.

De vakbonden, waaronder Abvakabo FNV, geven in een verklaring aan 'woedend' te zijn over de reorganisatie onder de chauffeurs. Ze zeggen het nut niet te zien van de grootschalige reorganisatie. "TNT geeft als motief voor de reorganisatie aan dat het bedrijf kosten moet besparen, maar heeft eventuele financiële problemen echter nooit eerder aangekaart bij de bonden."

Een nieuwe baan vinden is voor de mensen die ontslag krijgen zo makkelijk nog niet. "In deze zware economische tijden en de vermoedelijk lange afstand tot de arbeidsmarkt voor de getroffen groep medewerkers is het onverteerbaar dat TNT zo omgaat met haar werknemers", aldus de vakbonden. (Novum)