Clicky


Nederlandse politie vangt familie van Kris Kremers en Lisanne Froon op in Panama

Nederlandse politie vangt familie van Kris Kremers en Lisanne Froon op in Panama
07-04-2014 19:00 | Buitenland | auteur De Redactie

MEXICO-STAD - Een bemiddelaar van de Nederlandse politie is zondag in Boquete in Panama aangekomen om de familie van de vermiste Nederlanders daar op te vangen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laat weten dat de man normaal gesproken op de ambassade in Colombia werkt.

De politieman zal het contact coördineren tussen de lokale hulpdiensten en politie, de ambassade en de familie van de vermiste vrouwen. De Nederlandse ambassadeur in Panama, Wiebe de Boer, keerde zondag vanuit Boquete terug naar Panama-Stad.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de man niet bevoegd is om te helpen bij de zoektocht, omdat de Panemese autoriteiten hierover gaan. Vanuit het Midden-Amerikaanse land is nog geen verzoek bij de Nederlandse politie binnengekomen voor hulp bij de zoekactie.

De zoektocht naar de dinsdag verdwenen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) heeft nog niets opgeleverd. Maandag wordt er door zo'n vijftig man van de lokale hulpdiensten en politie verder gezocht naar de twee, die dinsdag voor het laatst bij een wandelroute gezien zouden zijn. Ook tientallen vrijwilligers helpen mee. (Novum)