Clicky


Speciale agent voor familie verkeersslachtoffers

Speciale agent voor familie verkeersslachtoffers
08-04-2014 09:25 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie wil tweehonderd agenten aanwijzen die nabestaanden van slachtoffers van dodelijke verkeersongelukken gaan begeleiden. Deze 'familieagenten' moeten de nabestaanden het slechte nieuws brengen en blijven het vaste aanspreekpunt.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dinsdag berichtgeving van het AD daarover. Ze benadrukt wel dat het nog gaat om plannen. "Er moet nog een besluit over worden genomen door de korpsleiding."

Familieleden van verkeersdoden hebben volgens de politie vaak veel vragen over de toedracht van het ongeluk, de afhandeling van de zaak of persoonlijke eigendommen. Speciaal getrainde agenten moeten voorkomen dat deze mensen moeten rondbellen om informatie te krijgen.

Bij de recherche wordt al langer op deze manier gewerkt. Daar krijgen nabestaanden in moordzaken een persoonlijk aanspreekpunt toegewezen. Er zijn inmiddels 430 van deze 'familierechercheurs' in Nederland.

De agenten die nabestaanden van verkeersslachtoffers moeten bijstaan krijgen als de plannen doorgaan een speciale opleiding. Vanaf het nieuwe jaar zouden de agenten moeten worden opgeleid. (Novum)